Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28

Walk the Line (2005)

Historien om den unge Johnny Cash og hans flammende kjærlighetsforhold til June Carter Cash.

Hele saken (1803 ord)

TV-oversikt for lørdag 31. januar og søndag 1. februar

TV-oversikt med info og trailere for filmene som sendes på TV i helgen.

Hele saken (1635 ord)

TV-oversikt for fredag den 30 januar

TV-oversikt med info og trailere for filmene som sendes på TV i kveld.

Hele saken (1265 ord)

Bolt

For superhunden Bolt er hver dag full av eventyr, farer og intriger, i hvert fall helt til kameraene skrus av.

Hele saken (135 ord)

Seven Pounds

Oscarvinneren Will Smith gjenforenes med regissøren og produsenten av Jakten på lykke.

Hele saken (64 ord)

TV-oversikt for lørdag 31. januar og søndag 1. februar

Publisert 2009-01-31

TV-oversikt med info og trailere for filmene som sendes på TV i helgen. I kveld sendes blant annet North Country (2005), Flightplan (2005) og Maria Full of Grace (2004). Joshua Marstons spillefilmdebut. Maria Full of Grace vant Sølvbjørnen og Alfred Bauer prisen og den ble også nominert til Gullbjørnen i Berlin. Ved Sundance Filmfestival vant den Publikumsprisen!

Alle filmene som sendes i helgen ligger under TV-oversikt

Eat This (2005)

Lørdag 31. Januar 2009 klokken 21:30 på NRK3.

Det er ikke et spørsmål om hvor langt du har kommet opp på karrierestigen, men hvor morsomt du har det i hverdagen! Det er iallfall Deans (Ryan Reynolds) jobbfilosofi og sannsynligvis også hvorfor han har vært servitør siden gymnasdagene. Men en serveringsjobb trenger slett ikke være kjedelig og krever heller ikke at man er spesielt moden - iallfall ikke på restauranten Shenanigan's. Her er frynsegodene å feste, sjekke damer og først og fremst bli den store mesteren i et hemmelig spill blant kjøkkenpersonalet. Det er et spill du vil ønske du aldri hadde lært å kjenne! Velkommen til restaurant Shenanigan's, der du er garantert matforgiftning, kvalmefornemmelser og å bli kveldens midtpunkt for hele kjøkkenpersonalet.

Dette er 100 prosent guttehumor med alt som følger med av damer, kroppsvæsker, hudsykdommer og det som verre er! Ryan Reynolds (Van The Man) står i spissen for det utilpasse restaurantpersonalet som kjeder vettet av seg og bare er ute etter litt moro! En hylende morsom komedie som er langt sterkere krydret enn en American Pie, og som for alltid vil få deg til å tenke deg ekstra godt om før du kjefter på servitøren din...

North Country (2005)

Lørdag 31. Januar 2009 klokken 21:30 på TV3.

Hun ville bare tjene til livets opphold, men skapte historie.

Josey Aimes flykter fra et brutalt ekteskap bare for å ende på en mannsdominert arbeidsplass der kvinner blir trakassert daglig. Hun bestemmer seg for å gjøre noe drastisk. Kampen mot overmakten kan bli historisk, med følger for hele USA. Josey Aimes har nådd bristepunktet. Hun kan ikke lenger bo sammen med en mann som slår. Hun tar med seg de to barna og kjører hjem til foreldrene sine i en liten gruveby nord i Minnesota. For å tjene noenlunde gode penger, begynner Josey å arbeide i jerngruven på stedet, en hjørnesteinsbedrift som har livnært generasjoner av arbeidsfolk.Tradisjonene har sementert et mannsdominert, røft miljø med inngrodd skepsis til kvinner som forlater kjøkkenbenken. Josey og de få andre kvinnene blir ikke bare behandlet nedlatende, men med åpenlys forakt.

Kvinnene prøver etter beste evne å legge panser på følelsene i frykt for å komme på kant med kolleger og ledelse. Josey vil ikke la seg kue. Hun sier fra til ledelsen om de uverdige forholdene. Det gjør vondt verre. Ingen vil ha sannheten på bordet. Josey får en kald skulder fra alle, til og med sine egne foreldre. Hun bestemmer seg for å anlegge sak mot gruveselskapet. Oppstyret som følger vil endre livet til Josey og hennes nærmeste - og amerikansk rettspraksis.

Niki Caro (regi) Niki Caro er en av de mest anerkjente regissørene fra New Zealand de senere årene. Hennes første spillefilm, "Memory & Desire" (1997) deltok i Critics Week under Cannesfestivalen i 1998. Den fikk flere priser i hjemlandet. Etter filmutdanning i New Zealand og Australia skrev og regisserte Caro flere kritikerroste TV-dramaer. Hun ble internasjonalt kjent med sin andre spillefilm, "Whale Rider" (2003), et drama fra maorimiljøet som ble nominert til Oscar-pris for beste kvinnelige hovedrolle (Keisha Castle-Hughes). Caro og filmen har vunnet eller blitt nominert til over 50 internasjonale priser.

Flightplan (2005)

Lørdag 31. Januar 2009 klokken 21:30 på TVN.

Jodie Foster i klaustrofobisk thriller i 40 000 fots høyde.

Om bord i et stort, toppmoderne fly opplever Kyle Pratt alle mødres verste mareritt når hennes seksårige datter Julia forsvinner sporløst underveis fra Berlin til New York. Kyle er allerede følelsesmessig nedbrutt av ektemannens plutselige død, og nå prøver hun desperat å få flybesetningen og de andre passasjerene til å forstå at hun fortsatt er ved sine fulle fem.

Samtidig må hun kanskje se i øynene at hun faktisk er i ferd med å miste forstanden. Selv om verken flykapteinen Rich eller sikkerhetsvakten Gene ønsker å betvile den sørgende enkens klager, tyder alt på at datteren aldri har vært om bord, noe som gjør at det brer seg en følelse av tvil og mistro blant passasjerene og flybesetningen. Kyle oppdager at hun står helt alene og må stole på sin egen skarpsindighet for å løse mysteriet og redde datteren.

Maria Full of Grace (2004)

Lørdag 31. Januar 2009 klokken 23:40 på SVT1.

17-årige Maria mister jobben samtidig som hun blir uønsket gravid og ser ingen fremtid i den lille landsbyen sin. Hun bryter opp for å søke post som hushjelp i Bogotá, Colombias hovedstad. På veien treffer hun en bekjent som forteller om hvor lettjente penger det er i å smugle narkotika til USA. Maria lar seg overtale til å smugle en stor mengde heroinampuller i kroppen, til New York. Det er forbundet med livsfare om en av ampullene sprekker. Reisen blir nervepirrende og dramatisk, men enda verre blir det ved ankomst i Queens, New York.

At dette er manusforfatter og regissør Joshua Marstons spillefilmdebut, er oppsiktsvekkende. Et mer fullendt og konsekvent drama om disse lite kjente ofrene for den nådeløse narkotikatrafikken er neppe laget før. I så måte er filmen på høyde med Soderberghs Traffic.

Maria Full of Grace vant Sølvbjørnen og Alfred Bauer prisen og den ble også nominert til Gullbjørnen i Berlin. Ved Sundance Filmfestival vant den Publikumsprisen!

Solaris (1972)

Søndag 1. Februar 2009 klokken 14:20 på NRK2.

Handlingen i Solaris finner sted i det ytre rom i fremtiden, men filmen handler kanskje mest om menneskesinnet. Heller enn å kategorisere filmen som science fiction, betegnet Tarkovskij Solaris som en "etisk fiksjon". Vi konfronteres ikke med vitenskapens muligheter, men med dens begrensninger. Regissøren påpeker det meningsløse i menneskets streben etter å utforske sine omgivelser uten først å ha et fundament. Hva gavner det mennesket å vinne hele universet hvis det ikke kjenner sin sjel? Et ørlite skritt nærmere selverkjennelse vil mangedoble vår forståelse av omverdenen. Ikke overraskende er hovedpersonen i Solaris, Kris Kelvin, psykolog.

Kelvin får i oppdrag å undersøke hva som er i ferd med å skje med besetningen på romstasjonen Solaris. Man har mottatt meldinger om dødsfall og fått alarmerende indikasjoner på at planeten Solaris, som stasjonen kretser rundt, har evnen til å kommunisere med forskerne ombord i den. Den mystiske overflateatmosfæren villeder med hallusinasjoner. Det synes som om denne havlignende massen kan materialisere mannskapets egne drømmer og underbevisste fantasier.

Selv om Solaris er den av Tarkovskijs filmer som er lettest tilgjengelig og tydeligst lefler med science fiction-tema, betyr ikke det at den ikke er preget av mesterregissørens hånd. Hans eksistensielle problemstillinger er vel så mye til stede her som i andre av hans filmer. Følgende sitat hentet fra Tarkovskijs neste film Stalker, vitner om kontinuiteten i regissørens filmer: "Tidligere lå fremtiden et eller annet sted langt borte, bortenfor horisonten. I dag har fremtiden og nuet smeltet sammen."

Seks dager syv netter (1998)

Søndag 1. Februar 2009 klokken 20:00 på TV2 Zebra.

En øldrikkende flyver hater turister og foretrekker en ukomplisert tilværelse i Paradis. Dit kommer imidlertid New Yorkeren Robin Monroe (Anne Heche) en skarp magasinredaktør pa ferie med sin forlovede. Når det dukker opp en sak som gjør at hun burde ha vaert på Tahiti, overtaler hun Harris til å fly henne dit. En storm gjør imidlertid at de to strander på en øde øy, og tvinges til et uønsket forlenget samvær. Forhåndsomtalen lokker med eventyr hinsides det man finner i feriebrosjyrene og spår den til å bli sommerens komedie.

Six Days, Seven Nights er en romantisk komedie av underholdningskongen Ivan Reitman. En regissør med filmer som Ghostbusters, Kindergarden Cop, Twins, og sist To pappaer for mye, bak seg. En mann hvis evne er å gjøre actionhelter til komedianter; denne gangen har han satt Harrison Ford til å være Quinn Harris.

America's Sweethearts (2001)

Søndag 1. Februar 2009 klokken 21:35 på NRK1.

America´s Sweethearts - en komedie om familie, kjendiser og annen form for galskap. America´s Sweethearts er en sjarmerende hyllest til den klassiske komediesjangeren. Rollelisten består av en del kjente navn som til sammen lar oss få en titt bak kulissene i dagens Hollywood. I hovedrollene finner vi Julia Roberts, Billy Crystal, Catherine Zeta-Jones, John Cusack, Hank Azaria, Stanley Tucci, Christopher Walken, Alan Arkin og Seth Green.

Kiki Harrison (Julia Roberts) er den engasjerte personlige assistenten til den vakre og selvopptatte megastjernen Gwen Harrison (Catherine Zeta-Jones), som også er hennes søster. Å ha en berømt søster er ikke det letteste i livet, spesielt ikke om man selv er både usikker og klønete. Det blir ikke lettere når Kiki går med på å hjelpe Gwen og hennes skuespillerektemann Eddie Thomas (John Cusack) - som ikke akkurat er på godfot med hverandre lenger - å arrangere en siste PR-jippo før premieren av deres siste film. Den erfarne presseagenten Lee Phillips (Billy Crystal), som risikerer å miste jobben til fordel for sin yngre assistent, får i oppgave å planlegge hele arrangementet. Med Kikis hjelp er han overbevist at det hele skal bli perfekt og også at det skal sikre hans framtid i bransjen.

Dessverre byr det på flere problemer enn hva Lee hadde håpet på. Etter ni fremgangsrike filmer sammen, og med en ikke altfor lykkelig separasjon som resultat av Gwens sidesprang med den spanske skuespilleren Hector (Hank Azaria), er ikke Gwen og Eddie akkurat sweethearts.... Til å begynne med ser det ut som om Lees og Kikis viktigste oppgave er å forsøke å megle mellom Gwen og Eddie, samt forhindre at de to ryker i tottene på hverandre i offentlighet - det gjelder jo å holde masken foran publikum! Men snart får Kiki problemer av mer personlig karakter da hun innser at det mangeårige vennskapet mellom henne og svogeren holder på å gå over til noe helt annet; Sakte, men sikkert begynner romansen å spire.

Laura Dern
Laura Dern
Sherilyn Fenn
Sherilyn Fenn
Clark Gable
Clark Gable
Joan Young
Joan Young
John Ford
John Ford
Kaitlin Hopkins
Kaitlin Hopkins