Logg inn | Opprett brukerkonto

TV-oversikt for fredag den 30 januar


Publisert: 2009-01-30

TV-oversikt med info og trailere for filmene som sendes på TV i keld. I kveld sendes blant annet We Were Soldiers (2002), Hitch (2005) og 1492 - Erobringen av Paradis (1992). Ridley Scott laget filmen i anledning 500-års jubileum til Cristofer Columbus sin reise for å finne en ny sjøvei til India.

Alle filmene som sendes i helgen ligger under TV-oversikt

We Were Soldiers (2002)

Fredag 30. Januar 2009 klokken 21:30 på TV3

Søndag 14. november 1965, kl. 10.48, ble oberstløytnant Moore og hans menn sluppet fra helikoptrene - "kavaleriets nye hester" - på Landing Zone X-Ray i Ia Drang-dalen, et sted i Vietnam kjent som "dødens dal". Tro mot sitt ord var Moore førstemann til å sette sin fot på slagmarken, der han plutselig og nesten uten forvarsel fant seg selv og sine i overkant av 400 menn omringet av 2000 nordvietnamesiske soldater. Slaget som fulgte var et av de blodigste i amerikansk historie, og den første større trefningen mellom soldater fra Nord-Vietnam og Amerika.

Før innspillingen av filmen startet tilbragte skuespillerne to uker på Fort Benning i Georgia, der Moores luftkavaleri selv trente i 1965. Her fikk de møte mange av de overlevende fra Ia Drang.

Mel Gibson har spilt helt før, ikke minst i storfilmene Braveheart og Patrioten der han har roller tilsvarende oberstløytnant Hal Moore. Blant Gibsons mange øvrige filmer kan vi nevne fire Dødelig våpen-filmer, tre Mad Max-filmer, What Women Want, Hamlet, Payback, The River, Gallipoli, Mytteriet på Bounty og The Year Of Living Dangerously. Han har regissert og spilt hovedrollen i The Man Without A Face og Braveheart.

Madeleine Stowe har også bak seg en lang rekke filmer. Vi nevner Short Cuts, Twelve Monkeys, Generalens datter, Den siste mohikaner, Stakeout og Another Stakeout, Bad Girls, Unlawful Entry, The Two Jakes, Revenge og Blink.

Greg Kinnear er nok aller mest kjent for sin rolle i Livets lyse side der han spiller mot Jack Nicholson, men har også spilt i filmer som Nurse Betty, Sabrina, The Gift, Du har [email protected], Mystery Men og Loser.

Sam Elliott er veteran i bransjen og var første gang å se på film som pokerspiller i Butch Cassidy & The Sundance Kid i 1969. Det er ikke den rollen han huskes best for akkurat. Derimot har han blitt kjent gjennom filmer som Den store Lebowski, The Hi-Lo Country, Tombstone, Mask, Rush, Gettysburg og The Final Cut. Han er også kjent for sine mange TV-roller og har spilt i filmer og serier som Mission: Impossible, Travis McGee, Buffalo Girls og Rough Riders.

Chris Klein er foreløpig best kjent for sin rolle som "Oz" i de to American Pie-filmene. Var med i John McTiernans nyinnspilling av kultklassikeren Rollerball (2002). Han var også å se i Say It Isn`t So der han spilte mot Heather Graham og debuterte i den Oscar-nominerte komedien Election (1999) med Reese Witherspoon og Matthew Broderick.

We Were Soldiers er Randall Wallace andre regissøroppdrag etter Mannen med jernmasken fra 1998. Han er ingen nybegynner av den grunn, og skrev blant annet manus til Braveheart der han første gang jobbet sammen med Mel Gibson, et manus som fikk flere gjeve nominasjoner og priser. Han har også skrevet manus til Pearl Harbor, Mannen med jernmasken og selvsagt We Were Soldiers.

Hitch (2005)

Fredag 30. Januar 2009 klokken 22:00 på SVT1

Alex "Hitch" Hitchens er en sagnomsust "datedoktor" i New York, som for et hyggelig honorar har hjulpet utallige menn med å gjøre kur til sine drømmekvinner.

Mens han er i ferd med å lære opp Albert, en beskjeden revisor som er hodestups forelsket i en glamorøs kjendis, møter omsider Hitch sin like i sladrespaltisten Sara Melas.

Hitch er den ultimate ungkaren, men nå blir han delirisk forelsket i Sara - en reporter hvis største scoop meget vel kan bli å avsløre identiteten til Manhattans mest berømte dateekspert.

1492 - Erobringen av Paradis (1992)

Fredag 30. Januar 2009 klokken 00:20 på TV2

Gérard Depardieu som Cristofer Columbus

I 1492 la eventyreren og idealisten Cristofer Columbus ut på sin reise for å finne en ny sjøvei til India. 500 år etter ble storfilmen om oppdagelsesreisen laget. Følg Columbus, i Gérard Depardieus skikkelse, på hans fantastiske reise på TV 2 i kveld.

Filmen konsentrerer seg om Columbus` reise over havet for å finne en ny sjøvei til India, og er laget i anledning 500-årsjubileet for "oppdagelsen" av det som viste seg å være Amerika. Cristofer Columbus opponerer mot kirken og de lærde i sin tro på at jorden er rund, og at det derfor må finnes en annen vei til det rike Asia enn rundt Afrika. Med støtte fra den spanske adel, setter han kurs vestover, og oppdager endelig land, en mindre øy som han erobrer og kaller San Salvador. Øya er bebodd av indianere, men Columbus får umiddelbart god kontakt med dem. Her vil han bygge Den Nye Verden.

Men Columbus møter motstand fra flere hold. Hans inntreden i denne nye verdenen har langt fra bare positive konsekvenser for urbefolkningen, og Columbus får store problemer med å sivilisere folket. Etter flere år på øya tvinges han tilbake til Spania og settes i fengsel. Vespucci får æren av å oppdage fastlandet, hvilket var Columbus store drøm.

Rush Hour (1998)

Fredag 30. Januar 2009 klokken 00:40 på SVT1

De raskeste hendene i Østen møter den kjappeste kjeften i Vesten. Støynivået i verdensbyen Los Angeles når nye høyder idet etterforskeren Lee fra Hong Kong slår seg sammen med kollega James Carter fra filmbyen.

Lee (Jacke Chan) er juvelen i Hong Kong-politiet. Ved hjelp av den kinesiske konsulen er han den eneste som er i stand til å fakke Juntao, en av Hong Kongs mektigste kriminelle. Juntao er fortsatt på frifot, og vil hevne seg på sine standhaftige motstandere etter mange tilbakeslag.

Konsul Hans´ datter blir kidnappet i USA, og han insisterer på at Lee blir satt på saken. FBI kan imidlertid betakke seg for innblanding fra asiatiske politihelter, og ber Los Angeles-politiet redusere Lee til turist. James Carter (Chris Tucker) er den støyende og uvørne etterforskeren som får i oppdrag å være ”barnevakt” for Lee. Med fullstendig mangel på sosiale antenner tror Carter han skal bistå FBI med etterforskingen og måper når han innser prestisjenederlaget og motvillig får Lee i fanget.

Men Carter forstår snart at hans vennlige, fåmælte kollega kan mer enn å spise kinamat. Lees kampsportkunster og Carters frekke holdning viser seg å være effektiv når de to slår seg sammen i jakten på kidnapperne. Jackie Chan (Lee) Han er en legende i østlig filmproduksjon, med en karriere bygd på komikk kombinert med halsbrekkende stunts. Chans filmer har spilt inn 70 millioner dollar bare i Hong Kong, og nå begynner også Hollywood å fatte interesse.

Allerede som sjuåring begynte Chan ved den kinesiske operaens egen skole. Der la han grunnlaget for karrieren gjennom skuespill, sang, dans, pantomime, akrobatikk og kampsport. Senere ble han stuntmann og stuntkoordinator hos studioet Shaw Brothers. En produsent ble imponert, og snart var Jackie Chan klar for lerretet i "Little Tiger from Canton" (1971). Etter flere år i roller som ikke utnyttet potensialet hans, skulle Chan for alvor bidra til å endre filmindustrien i Hong Kong med "Snake in the Eagle´s Shadow" og "Drunken Master", begge i 1978. Genren kung fu-komedie var i emning.

Chan har spilt i nærmere 70 filmer, regissert om lag 15 og hatt en mengde andre oppgaver bak kamera.

Chris Tucker (James Carter) Med "Rush Hour" fortsetter Chris Tucker samarbeidet med regissør Brett Ratner etter suksessen "Money Talks" (1997). Deres første felles prosjekt var en musikkvideo med Retner i registolen og Tucker i en liten rolle. Nylig har Tucker vært uheldig kriminell i Quentin Tarantinos "Jackie Brown" (1997) og det 23. århundres største stjerne i "Det femte element" (1997), Luc Bessons fremtidsfabel med Bruce Willis som motvillig helt i New York.

Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon