Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

TV-oversikt for lørdag 31. januar og søndag 1. februar

TV-oversikt med info og trailere for filmene som sendes på TV i helgen.

Hele saken (1635 ord)

TV-oversikt for fredag den 30 januar

TV-oversikt med info og trailere for filmene som sendes på TV i kveld.

Hele saken (1265 ord)

Bolt

For superhunden Bolt er hver dag full av eventyr, farer og intriger, i hvert fall helt til kameraene skrus av.

Hele saken (135 ord)

Seven Pounds

Oscarvinneren Will Smith gjenforenes med regissøren og produsenten av Jakten på lykke.

Hele saken (64 ord)

Nord

Jomar legger ut på en lang ferd med snøscooter og hjemmebrent for å treffe sin ekskjæreste og sønn.

Hele saken (363 ord)

Nord

Publisert 2009-01-27

Det var et høyt fall. Jomar Henriksen kunne ha vært en av gutta som tjener store penger på vågale skisprang i solfylte vinterlandskap. Isteden sitter han i ei trekkfull skibu og sørger for at heisen går for de som fortsatt synes det er stas å spenne på seg skiene. Jomar trives bedre innendørs, godt forspent med sprit, røyk og katastrofer på TV. Så får han besøk av en gammel kompis, og det han forteller er temmelig drøyt for harehjertet til Jomar. Han har en sønn! Premieredato: 06.02.09

Det kommer et glimt av "gamle" Jomar til syne. Han tar et veldig varmt farvel med skibua, tar et godt tak i spritdunken og slenger seg på snøscooteren. Retningen er nordover, men sjelden har kompassnåla vært så skjelven som når Jomar staker ut kursen. Fjellvettreglene glemte han også å pugge. Snøblind og hjelpeløs får Jomar husly hos ei mistenksom bestemor og et nysgjerrig barnebarn. Dette er bare noen av han dem han møter på vinterveien som gradvis kakker hull på skallet han har gjemt seg inni.

Jomar streifer borti tunge tanks, fulle frysere, homsete frukt, effektiv fyll og en saktmodig same på randen. Kanskje er all denne frostbitende innsikten det Jomar trenger før det viktigste møtet med sønnen i nord.

Skeiv eksistenskomedie -Jeg ser på Nord som en historie om en mann som er langt nede og som egentlig ikke er skikket til å komme seg opp igjen, men som likevel hever seg noen hakk underveis på turen sin. Det er vel en slags skeiv eksistens-komedie hvor humor-elementene underspilles for å understreke de absurde og nådeløse sidene av livet, sier Erlend Loe.

Om forfatteren
Erlend Loe er en av landets mest profilerte forfatternavn og utdannet ved den danske filmskolen. Han har bla skrevet manus til filmene Detektor og Kurt blir grusom, og hans bok Tatt av Kvinnen er produsert som film med stor suksess.

Om regissøren
Rune D. Langlo har blant annet regissert den kritikerroste Hip-Hop dokumentarserien Glatte Gater, sendt på NRK høsten 2007, og dokumentarfilmen Alt for Norge. Langlo har gjennom sine dokumentarer vist at han er en dyktig historieforteller og at han evner å vise personligheter på en troverdig og sjarmerende måte.

Kilde: SMN

Trailer til Nord (2009)

Anthony LaPaglia
Anthony LaPaglia
Jessica Walter
Jessica Walter
Joanne Dru
Joanne Dru
John Agar
John Agar
John O
John O'Hara
Jonathan Banks
Jonathan Banks